Fotoakuten - Gratis bilder


Hämta gratis bilder hos Fotoakuten

Höst i Sverige – Fem saker du kan göra för att fördriva tiden

Vi går mot allt mörkare tider samtidigt som löven ändrar färg på träden. Förbi är sommaren med sol och bad. Vi återvänder till en vardag av jobb och kneg med allt lugnare kvällar och helger. Så vad kan du göra under dessa mörka månader? Här nedan följer fem saker du kan göra för att fördriva tiden.

Spela spel

En mysig höstkväll är ett perfekt tillfälle att plocka ut ditt Monopol från hyllan och samlas för en omgång. Glöm inte att komma överens om reglerna innan ni börjar spela. Om ni känner er vågade går det alltid att testa ett parti poker. Har du ingen att spela med men känner inte för en patiens kan du alltid kolla på Pokersidor för underhållning.

Gå ut i naturen

Höstväg

Bara för att det är höst behöver du inte sitta inne hela dagarna. I Sverige har vi Allemansrätten som gör det möjligt för oss att ta del av vår vackra natur. Om du vill kan du gå ut i skogen och plocka svamp och bär. Det enda du behöver vara uppmärksam på är att inte plocka något fridlyst. Du bör också undvika oätliga och giftiga svampar så klart.

Gör sylt och koka saft

Så här års är det mycket bär på buskarna och frukt i träden. Det kan bli många liter och kilon som du nu måste ta rätt på. Ett smidigt sätt att ta vara på din skörd är genom att koka sylt och saft. Du sparar pengar samtidigt som du får godsaker att njuta av.

Fira Halloween

Pumpa

Vi har ingen tradition av att fira Halloween i Sverige. Från början var det en högtid i Irland som tog den med sig till USA där den har blivit enorm. Det är den perfekta ursäkten att bjuda in dina vänner till en fest. Du hittar alla möjliga dekorationer för att sätta spänningen. Det finns även recept för läskiga rätter. Som toppen på verket är du och alla gäster utklädda.

Filmmaraton

Gör dig själv en kopp med varm choklad eller te, gör det bekvämt för dig framför Tv:n eller datorn. Långa kvällar är ett utmärkt tillfälle att ha ett filmmaraton. Idag finns det så många franchises och trilogier att du kan ägna timtal åt att se dem allihop. Särskilt om du har tillgång till tjänster som Netflix och HBO.

Ha en bättre höst

Alla årstider har positiva och negativa sidor. Det är lätt att se bara de dåliga sidorna av hösten. Dagarna blir kortare, det regnar ofta och det blir allt kallare. Om du ska gå ut behöver du ta på dig tjockare kläder och ordentliga skor.

Därför hjälper det att se de positiva sidorna också. Höstskörden innebär billigare mat i affären till exempel. Kylan ger dig också en ursäkt att krypa ner under en filt för en mysstund. Du kan tända stearinljus för en magisk middag. Ett bad för att värma upp, gärna med värmeljus och skön musik. Ta tid för dig själv, helt enkelt.